Podgorica, most Milenijum

Susret Damjanovića i turske ambasadorke: U fokusu Aerodromi, Željezara i Port of Adria

Podijeli

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unapređenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenili su ministar finansija, Aleksandar Damjanović i turska ambasadorka, Songul Ozan.

“Budući da je zajednička namjera da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi, analizirani su najvažniji projekti koji se, u saradnji Crne Gore i Turske, već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

U tom kontekstu, razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Tosčelik i Elektroprivrede (EPCG) oko kupovine Željezare Nikšić.

“Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz te zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria kojom gazduje turska kompanija”, dodaje se u saopštenju.

Ozan je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.