Dragan Bokan Voli

Bokan izričit: Voli je protiv radne nedjelje, pumpama zabraniti prodaju svega osim goriva, štampe i dopune

Podijeli

Nijesmo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedjelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju.

To je na sastanku Odbora udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) saopštio direktor najvećeg trgovačkog lanca u Crnoj Gori, nakon vijesti da je moguć sporazum da se neradna nedjelja ukine tokom ljetnje turističke sezone. Čitaj više

“Pozivamo na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona”, naveo je Bokan.

On smatra da je potrebno benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

“Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca”, kazao je Bokan.

Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku, apelovao je Bokan, treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje.

“Protiv smo toga da se preko noći i na brzinu donose odluke sa kojima nijesmo upoznati”, kazao je on, prenosi Media biro.

Ako ste propustili:

Dogovor na pomolu: Nedjelja će biti radna tokom ljetnje sezone?

Comments are closed.