Žugić sa predstavnicima najveće crnogorske banke: Stabilno poslovanje CKB-a od značaja za ukupan bankarski sektor

Podijeli

CKB banka uspješno je upravljala problemom zloupotrebe službenog položaja od strane dijela zaposlenih, na način što je nadoknađena svaka utvrđena šteta koja je pričinjena klijentima, bez negativnih efekata po stabilnost i poslovne rezultate banke, saopšteno je na današnjem susretu predstavnika najveće crnogorske poslovne banke koja posluje u okviru mađarske OTP grupe, i guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG), Radoja Žugića.

CKB banka, kako je saopšteno nakon sastanka, ispunjava zakonom propisane parametre koji se odnose na likvidnost i kapitalizovanost.

„Stabilnost poslovanja CKB banke je od posebnog značaja, s obzirom da se radi o sistemski važnoj i, po svim pokazateljima poslovanja, najvećoj banci u Crnoj Gori“, istakao je Žugić.

Žugić se sastao sa predstavnicima Nadzornog odbora CKB banke – Danielom Gyurisom, predsjednikom i Igorom Noveljićem, članom, i glavnim izvršnim direktorom ove banke – Tamašom Kamarašijem.

“Pohvalivši kvalitet crnogorskog regulatornog okvira koji se odnosi na poslovanje banaka i njegovu usklađenost sa evropskim standardima, predsjednik Gyuris je istakao da CKB ima snažnu podršku matične OTP grupe za dalje jačanje pozicije na crnogorskom bankarskom tržištu. U tom pravcu, planovi za naredni period vezani su za dalje unapređenje poslovanja, prvenstveno kroz investiranje u tehnologiju radi poboljšanja i modernizacije usluga, posebno za sektor stanovništva”, saopšteno je.

Zaključili su da je “kontinuirana i sadržajna komunikacija CBCG i CKB-a dobar primjer efikasne saradnje poslovne banke i regulatora, kao i potpune transparentnosti poslovanja”.