Skijalište Kolašin 1600 dobija još jedan ski lift: Raspisan tender za projektovanje i izgradnju vrijedan 1,5 miliona eura

Podijeli

Uprava za kapitalne projekte raspisala je javni poziv za projektovanje i izgradnju ski lifta 2 u okviru Ski centra Kolašin 1600.

Za ovaj posao opredijeljeno je 1,24 miliona eura bez, odnosno nešto preko 1,5 miliona sa uračunatim PDV-om.

Tender se realizuje po principu “projektuj i izgradi”, a u projektnom zadatku naznačeno je da je predvižena gradnja ski lifta tipa tanjir.

Ski lift potrebno je projektovati na način da sa postojećim žičarama i skijašim stazama Ski centra Kolašin 1600 bude funkcionlno povezan i čini jedu cjelinu.

Kapacitet budućeg ski lifta treba da bude minimum 700 skijaša na sat. Poželjno je da se kota polazne stanice žičare nalazi na cca 1.580 metara nadmorske visine, sa formiranjem platoa za prilaz skijaša.

Trasu ski lifta potrebno je projektovati u skladu sa urbanističko-tehnički uslovima. Tehničkom dokumentacijom treba predvidjeti ski lift montažnog tipa sa što manje zavarenih spojeva. Izlaznu stanicu projektovati na cca 1670 metara nadmorske visine. Potrebno je predvidjeti sve neophodne radove kako bi se pored izgradnje polazne stanice izvršilo i planiranje platoa za silazak skijaša.

Ponude se dostavljaju do 2. februara do 10 sati, prenosi eKapija.