Kasni gradnja hotela “Durmitor”: Statis čeka tehničku dokumentaciju od Amana

Podijeli

Izgradnja novog hotela “Durmitor” na Žabljaku trebalo je da bude završena u oktobru 2022. ali ona te godine nije ni nastavljena, već su radovi u potpunosti obustavljeni, zaključak je izvještaja koji je Vlada Crne Gore ranije usvojila.

Investitor je kompanija Durmitor Hotel and Villas sa sjedištem na Žabljaku, osnivača i vlasnika Petrosa Statisa, grčkog biznismena koji gazduje i nizom hotela na crnogorskom primorju a vlasnik je i više medija.

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma obišli su gradilište budućeg hotela u novembru i utvrdili da se na lokaciji trenutno ne izvode radovi. Takođe, investitor je informisao predstavnike Ministarstva da je gradilište konzervirano krajem novembra 2021, te da se građevinski radovi u 2022. nijesu ni izvodili.

“Kako su saopštili predstavnici investitora, kašnjenje u realizaciji projekta djelimično postoji i iz razloga što se očekuje odobrenje na tehničku dokumentaciju uređenja unutrašnjosti objekta iz grupacije Aman”, stoji u izvještaju o realizaciji ovog projekta.

Prema izvještaju kompanija Crowe MNE, u projekat je do maja ove godine uloženo 3,76 miliona eura.

Izgradnja kompleksa počela je u oktobru 2019. godine. Prvi hotel sa pet zvjezdica na Žabljaku imaće 68 smještajnih jedinica, a namjera investitora je da u okviru budućeg kompleksa otvori od 80 do 120 radnih mjesta.

Kako je saopšteno prilikom polaganja kamena temeljca, budući rizort će imati 55 apartmana i 12 komfornih vila. Prostiraće se na pet nivoa koji se dopunjuju podzemnom garažom. Tipske vile su autentičnog lokalnog izgleda.
Raspolagaće sa spa i velnes centrom, spoljašnjim i unutrašnjim bazenom, teretanom, salom za konferencije i drugim sadržajima.

Ako ste propustili:

Statis počinje gradnju novog hotela “Durmitor”