lufthansa

Lufthansa širi poslovanje u regionu, Crna Gora nije uključena

Podijeli

Njemački avioprevoznik Lufthansa nadolazećeg ljeta povećava svoje operacije šriom bivše Jugoslavije direktnim opsluživanjem šest od sedam tržišta u regionu, kao i povećanjem frekvencija i uvođenjem novih linija kako bi se suprotstavila rastućoj konkurenciji.

Prema detaljima koje prenosi Ex-Yu Aviaiton News, Crna Gora nije obuhvaćena ovim planovima.

Ovaj njemački prevoznik konkuriše Air France – KLM grupi, posebno na hrvatskom i slovenačkom tržištu, gdje se francusko-holandski konglomerat širi i dobro posluje, posebno s transfernim putnicima u Sjedinjenim Državama, Kanadi i zapadnoj Evropi.

S druge strane, rastuća mreža Air Serbia-e i mogućnosti transfera za regionalna tržišta s novim dugolinijskim uslugama prema Sjedinjenim Državama i Kini takođe predstavljaju izazove. Zbog toga Lufthansa ovog ljeta uvodi letove za Skoplje, kao i povećava frekvencija za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb.

Komentarišući svoje poslovanje, Lufthansa je navela da u Sarajevu uvodi dodatna tri leta sedmično iz Frankfurta na ukupno deset sedmično.

“Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva u Njemačku i Evropsku uniju uvođenjem novih letova zajedno s Austrian Airlines, Swiss i Eurowings. Naš uspjeh ne bi bio moguć bez naših partnera i kupaca. Radujemo se nastavku pružanja usluga i fleksibilnog mreže putnicima u regionu”, naveli su iz Lufthasne.

Glavna evropska središta, poput Londona, Amsterdama i Madrida, najpopularnija su među putnicima sarajevske Lufthanse zajedno s točkama u SAD-u poput Njujorka, Bostona i Čikaga.

Na vrlo konkurentnom srpskom tržištu, Lufthansa je uspjela da poveća broj prevezenih putnika između Njemačke i Srbije, što je trend za koji očekuju da će se nastaviti.

“Tržište Srbije jedno je od najvažnijih u jugoistočnoj Evropi za Lufthansu i vidimo veliki potencijal te očekujemo dalja pozitivna kretanja”, kazali siz iz Lufthanse.

Hrvatska ostaje uporište za Lufthansa Grupu zahvaljujući bliskom partnerstvu s Croatia Airlinesom. Njemački prevoznik planira održavanje do 68 sedmičnih letova u zemlju ovog ljeta.

“Drago nam je što imamo mnogo zadovoljnih kupaca u Hrvatskoj, što je rezultiralo našom izvrsnom reputacijom. Povezujemo Hrvatsku sa svijetom preko naših glavnih aerodroma i doprinosimo njenom razvoju”, saopštili su.

U Ljubljani Lufthansa sada čini 15% svih putnika. Evropa dominira među slovenačkim transferima njemačkog prevoznika, a prednjače odredišta kao što su London Heathrow, Amsterdam, Berlin, Helsinki, Prag i Oslo.

“Lufthansa grupa prepoznala je veliku potrebu za povezivanjem u Sloveniji, njenom stanovništvu i ekonomiji s našom mrežom letova”, obrazlažu iz Lufthanse. Prevoznik će ovog ljeta ostvariti rekordnih 35 sedmičnih rotacija prema glavnom gradu Slovenije.

Lufthansa za tri mjeseca pokreće letove za Skoplje.

“Lufthansa prvi put nudi Skoplje od 23. aprila i povezivaće glavni grad Sjeverne Makedonije do dva puta dnevno. Predviđeno je da letovi budu atraktivni i za poslovne putnike i za turiste”, naveo je avionski prevoznik.