Ryanair zatvara bazu u Briselu, letovi za Podgoricu nijesu pogođeni

Podijeli

Niskotarifni avioprevoznik Ryanair će trajno zatvoriti svoju bazu na aerodromu Bruxelles-Zaventem (BRU) zbog povećanja operativnih troškova za aviokompanije koje rade izvan aerodroma.

Kako je javila novinska agencija Belga, do 59 radnih mjesta je u opasnosti nakon što je Ryanair najavio da će zatvoriti bazu u aprilu.

Ryanair je privremeno obustavio rad van baze tokom zimske sezone navodeći povećane troškove i poreze zbog kojih su letovi iz Brisela manje konkurentni. Letovi su uglavnom ostali nepromijenjeni, osim nekih otkazivanja, a usluge se obavljaju avionima koji se nalaze na drugim mjestima.

Ryanair upravlja na 12 linija iz Brisela do destinacija uključujući Dablin, Madrid ( MAD ) i Rim. Od 30 Ryanairovih letova koji svakodnevno opslužuju aerodrom, deset su obavljale belgijske posade.

Ryanair posluje i u Crnoj Gori a među destinacijama sa kojima povezuje Podgoricu je i Brisel. Zatvaranje baze međutim neće uticati na tu liniju, jer za Podgoricu leti sa drugog briselskog aerodroma Brussels-Charleroi.

Letovi Ryanaira između Podgorice i Brisela obavljaju se dva puta sedmično.