Miodrag Kostić, MK grupa

Kostić vlasnik više od 7 odsto banke koja posluje i u Crnoj Gori

Podijeli

Predsjednik i osnivač MK Grupe Miodrag Kostić kupio je 7,33 odsto dionica Addiko banke u Beču, potvrđeno je iz MK Grupe, ali ne postoje značajniji planovi za dalju kupovinu dionica ove banke, prenio je Indikator.

Mediji u regionu objavili su proteklih dana informaciju da Kostić ubrzano kupuje dionice Adiko banke na Bečkoj berzi. Prema navodima hrvatskog portala Lidermedia.hr, “iz javno objavljenih podataka na Bečkoj berzi vidljivo je da Kostić brzo povećava udio u vlasništvu u toj banci”.

Addiko banka iz Beča je na svom zvaničnom sajtu navela da je vlasnik udjela Credit Suisse AG, koja je kupovinama na Bečkoj berzi stekla 7,33 odsto dionica. Zapravo je kupac kompanija Infenity Management Limited čiji je krajnji vlasnik Miodrag Kostić, prenosi Lidermedia.

Iz MK Grupe su za portal N1 naveli da je riječ isključivo o prošlogodišnjim tržišnim kretanjima i da ne postoje nikakvi značajniji planovi za dalju kupovinu dionica ove banke.

Prema podacima sa sajta Adiko banke, najveći vlasnik ove banke je švajcarski Dom Invest III AG sa 9,9 odsto, EBRD ima 8,4 odsto, američki Wellington Management Group LLP 7,18 odsto. Deset najvećih dioničara kontroliše 56.9% dionica Banke.

Addiko Bank AG, sa sjedištem u Beču matična je banka podružnica u pet zemalja regiona: Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini (gdje posluje putem dvije banke), Srbiji i Crnoj Gori. Preko svojih šest banaka kćeri, Addiko Group pruža usluge za približno 0,8 miliona klijenata koristeći mrežu od oko 155 poslovnica i moderan kanal digitalnog bankarstva.