Uručen otkaz Pomorskom saobraćaju: Morsko dobro preuzima trajekt Kamenari-Lepetane, prevoz besplatan do daljnjeg

Podijeli

Pomorski saobraćaj od ponoći će obustaviti trajektnu liniju Kamenari – Lepetane, a prevoz će preuzeti u subotu u 7h državna kompanija Morsko dobro.

Suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban kazao je večeras Televiziji Crne Gore da su primili otkaz ugovora koji su sa Vladom imali od 2019. godine.

Prema podacima sa sajta Pomorskog saobraćaja, kompanija je zapošljavala 95 radnika, a 1000 metara trajektne linije opsluživalo je 6 plovila.

Predsjednik odbora direktora Morskog dobra Blažo Rađenović kazao je da se trajektna linija Kamenari – Lepetane neće obustaviti i da će saobraćati od subote u sedam časova.

“Sjutra od 7 časova JP Morsko Dobro će organizovati prevoz putnika i vozila besplatno do daljnjeg. Unaprijed se zahvaljujemo svim građankama i građanima na razumjevanju i strpljenju budućih par dana dok ovaj posao na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane ne stavimo u punom kapacitetu. Pokazalo se pravo lice i koliki su patriote od ‘odgovornih ljudi’ i firmi koje su od državnih resursa dobijenih bez koncesija preko decenije ubirale više milona eura godišnje u svoje džepove, kako se sad zahvaljuju svim građanima Herceg Novog, Tivta i Crne Gore”, naveo je Rađenović na svom Facebook profilu.

On je dodao da je “zakon isti za sve” i da više nema “privilegovanih pojedinaca i firmi”.

“Crna Gora je na pravom putu, neće Crnu Goru više niko ucjenjivati”, naveo je Rađenović.

Vlada Crne Gore prethodno je odlučila da prekine ugovor kojim je bio omogućen prevoz trajektom i nakon isteka koncesije Pomorskom saobraćaju 2018. godine.