Air Serbia

Air Serbia: Podgorica i Tivat najtraženije destinacije

Podijeli

Najveću potražnju kod srpskog nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia tokom februara zabilježile su Podgorica i Tivat, dok su u istom periodu najpopularnije destinacije u zapadnoj Evropi bile Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin, saopšteno je iz kompanije.

“Februar je nešto kraći mjesec i smatra se najgorim mjesecom za vazdušni saobraćaj u ovom dijelu svijeta. To nas nije spriječilo da u februaru prvi put prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi mjesec zaredom koji je oborio rekord po broju prevezenih putnika. Istorijske rezultate bilježimo od jula 2022. godine, a sudeći po februaru, trend rasta se nastavlja. Dodavanje novih destinacija našoj mreži dodatno će podstaći interesovanje na proljeće. Očigledno je da nas čeka dinamično ljeto”, rekla je direktorka Uprave za prihode Air Serbia-e Maša Vasović.

Air Serbua je, kako je saopšteno, prevezla 200.743 putnika tokom najsporijeg meseca za avio-industriju u februaru, što predstavlja povećanje od 150% u odnosu na prošlu godinu i 30,5% više u odnosu na prethodni najbolji februar 2020.

Prevoznik je zabilježio prosečni faktor popunjenosti kabine od nešto više od 70% i obavio 2.410 letova tokom drugog mjeseca 2023.