generation z, mobile, social media, youth, young woman

Skočila ulaganja u elektronske komunikacije: Operatori prošle godine investirali skoro 69 miliona eura

Podijeli

Operatori elektronskih komunikacija u Crnoj Gori su u prošloj godini u razvoj elektronskih komunikacionih mreža i usluga uložili 68,79 miliona eura, 51 milion više (ili 33,54 odsto) nego godinu ranije.

Kako je saopšteno iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), ovako visok nivo investicija “doprinosi daljem povećanju dostupnosti savremenih elektronskih komunikacionih usluga visokog kvaliteta na cijeloj teritoriji Crne Gore”.

Operatori, kako su naveli, su najavili nova ulaganja i nastavak trenda visokog investiranja u sektor elektronskih komunikacija.

„Operatori u sektoru elektronskih komunikacija u Crnoj Gori planiraju da u ovoj godini investiraju oko 65 miliona eura, oko 44 miliona u narednoj i oko 45 miliona u eura“, precizirali su iz EKIP-a.

Elektronske komunikacije, kako su ocijenili iz Agencije, spadaju u infrastrukturne privredne grane te da su ulaganja u telekomunikacionu i informacionu infrastrukturu “jedan od glavnih pokretača ekonomskog napretka”.

„Česte promjene i tehnološke inovacije na tržištu elektronskih komunikacija nameću potrebu stalnog ulaganja u istraživanje i razvoj, razvoj infrastrukture i uvođenje novih tehnologija i usluga“, dodaje se u saopštenju.

U prethodnih deset godina operatori elektronskih komunikacija u Crnoj Gori su investirali preko 650 miliona eura, podatak je EKIP-a.