Nurijel Rubini, dr propast

Rubini bez milosti: Kripto industrija je potpuni kriminalni poduhvat prožet tržišnim manipulacijama

Podijeli

Nurijel Rubini ove sedmice ponovo cilja na kriptovalute.

Slavni ekonomista je u tvitu u utorak rekao da je industrija vrijedna trilion dolara prepuna “konstantne manipulacije tržištem” i “potpunog kriminalnog poduhvata”.

Njegove primjedbe su ukazivale na tvrdnje poznatog pseudonimnog kripto blogera, Bitfinex’ed, da su cijene kriptovaluta skočile prije mjera sprovođenja finansijskih regulatora, optužujući berze za naduvavanje cijena koordinacijom sa svojim “prijateljima s lažnog tržišta”.

Slavio propast banaka povezanih s kriptoulaganjem

Ovo nije prvi put da je ekonomista poznat i kao Doktor Propast (“Dr. Doom”) napao digitalnu imovinu.

Ranije ovog mjeseca, on je praktično slavio propast banaka koje su se priklonile kripto industriji. Nakon što su SVB, Signature Bank i Silvergate propali, Rubini je dao vatreni komentar jednostavnom porukom: “Dobro oslobađanje.”

Odluka američke vlade da spriječi gubitke kupaca za Signature i SVB bila je “mučna”, napisao je. “Koja je logika zaštite štediša Signature banke, banke koja je nepromišljeno odlučila uskočiti u us*anu kripto septičku jamu i kladiti se na shitcoins biznis?”

U komentarima ranije ove godine, Robini je rekao da je “bukvalno 99% kriptovaluta prevara” i “potpuna realna Ponzi šema koja propada”. Čitaj više

“Morate se kloniti kripto svijeta, morate se apsolutno kloniti”, rekao je Rubini.

Insider/Investitor

Ako ste propustili:

Rubini: Bukvalno 90% kriptovaluta je prevara