Mercator Ljubljana

Mercator dobio novog šefa Uprave

Podijeli

Odlukom Upravnog odbora Fortenova grupe, član Uprave trgovačke kompanije Mercator Tomislav Kramarić s današnjim danom preuzeo je funkciju predsjednika Uprave Mercatora d.o.o. Ljubljana, javili su iz Fortenova grupe.

Kramarić je, kako se navodi, na toj poziciji zamijenio Tomislava Čizmića, koji sporazumno odlazi iz kompanije.

Nakon što od decembra prošle godine kao član Uprave Kramarić vodio maloprodaju Mercatora, “sada preuzima odgovornost za cjelokupno poslovanje kompanije i njenu punu transformaciju prema troškovno efikasnoj i profitabilnoj mreži regionalne maloprodaje Fortenova grupe”, navodi se u priopćenju.

“Kramarić najbolji izbor za proces transformacije Mercatora”

Iz Fortenove napominju kako je to važno u odnosu na tržišne okolnosti i dinamične promjene i izazove s kojima se u uslovima inflacije i drugih nestabilnosti suočavaju maloprodajne kompanije na svim tržištima.

S obzirom na rezultate koje je postizao u vođenju maloprodaje Konzuma, posebno u razdoblju konsolidacije poslovanja tokom izvanredne uprave, ali i kroz izazove pandemije i globalne krize, Upravni odbor je procijenio da je Kramarić najbolji izbor za upravljanje ukupnim procesom transformacije Mercatora, navodi se.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško podsjetio je da su prošle dvije godine od prelaska Mercatora u vlasništvo Fortenova grupe te kako su realizovali niz aktivnosti koje su bile usmjerene na konsolidaciju i preuzimanje potpunog vlasništva te dodatnu stabilizaciju njegovog poslovanja.