Nova šansa za Rakčevića i Philibert: Vlada intenzivira pregovore za privatizaciju Instituta “Simo Milošević”

Podijeli

Tenderska komisija uspostavila intenzivnu komunikaciju sa Konzorcijumom Philibert, u cilju obnove pregovora oko zaključivanja Ugovora o prodaji akcija društva Institut dr Simo Milošević AD – Igalo, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte se, na danas održanoj četvrtoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, upoznao sa Informacijom o statusu tenderskog postupka za privatizaciju važnog zdravstvenog instituta.

U Informaciji se navodi da je, postupajući po zaključku sa sjednice od 28. novembra 2022. godine, a u skladu sa Presudom Upravnog suda Crne Gore, Savjet formirao Tendersku komisiju za privatizaciju Instituta „Dr Simo Milošević“ AD Igalo koja je nastavila ranije započetu tendersku proceduru.

U međuvremenu je Tenderska komisija uspostavila komunukaciju sa konzorcijumom, u kojem je i kompanija crnogorskog biznismena Žarka Rakčevića.

“U raspravi je naglašeno da za nastavak pregovora obavezujuća odluka Vlade da Institut ostane okosnica zdravstvenog turizma u Crnoj Gori, te da namjena mora biti prvenstveno zdrvstveno-rehabilitaciona, bez obzira na oblik vlasništva, da se nivo usluge podigne na nivo 4 + zvjezdice, sačuvaju zaposleni i osigura pružanje zdravstvenih usluga za crnogorske građane pod adekvatnim uslovima”, navode iz Vlade.