Jakov Milatović

Milatović sa Damjanovićem o stanju javnih finansija: Zašto nije objavljena informacija o sastanku?

Podijeli

Novizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se nedavno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, saznaje CdM.

Informaciju je CdM-u potvrdilo i Ministarstvo finansija.

“Novoizabrani predjsjednik države u Ministarstvu finansija imao je sastanak sa ministrom Damjanovićem kako bi dobio punu informaciju o stanju javnih finansija u trenutku kada treba da stupi na dužnost”, saopšteno je CdM-u iz Damjanovićevog resora.

Ministarstvo finansija nije odgovorilo na pitanje CdM-a da li je jedna od tema sastanka bila i izbor guvernera CBCG.

Zanimljivo je da javnost o ovom sastanku nije bila obaviještena sve dok CdM nije objavio informaciju, piše podgorički portal.

Skupštinska većina izglasala je 19. aprila izmjene Zakona o Centralnoj banci Crne Gore (CBCG), kojim se predsjedniku države oduzima pravo predlaganja guvernera.

Za ovu odluku glasali su poslanici parlamentarne većine predvođeni Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA.

Guvernera je do sada birala Skupština, na predlog predsjednika Crne Gore, što predstavlja sistem dvostruke kontrole.

Ranije je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da su poslanici raspuštenog saziva Skupštine usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o Centralnoj banci Crne Gore izvršili “novi protivustavni atak na pravni poredak Crne Gore izmjenom sistemskog zakona”.

Milatović preuzima dužnost predsjednika Crne Gore 20. maja u Podgorici.