Telekom Srbija, Beograd

Telekom Srbija potpisao ugovor s Bank of America

Podijeli

Telekom je prije mjesec dana potpisao ugovor sa Bank of America, rekao je za RTS generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

„To dosta može da pomogne našu buduće saradnju sa drugim velikim američkim kompanijama. Na neki način (ako) druga po veličini finasijska institucija ima povjerenje u Telekom i u naš plan razvoja, da ćemo stvarno postati veliki“, rekao je Lučić gostujući na Javnom servisu.

Lučić nije precizirao kakvu vrstu ugovora je Telekom sklopio sa Bank of America, ali je govorio o tome da Telekom pokušava da uspostavi partnerstva sa najvećim američkim digitalnim kompanijama.

„Da probamo da uspostavimo partnerstvo sa najvećima, sa Amazonom, Netflixom, Facebookom. Sa Amazonom smo imali najviše sastanka, djeluje nam najzanimljiviji, kao najbolji globalni igrač od koga može najviše da se nauči“, kaže on.

Lučić je najavio i da će u Njemačkoj u julu početi prodaja Telekomovih kartica, a nacionalni operator će zatim proširiti poslovanje i u Turskoj i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Telekom je projekat za dijasporu pokrenuo prije četiri godine puštanjem mobilnog operatera u Austriji gdje je došao do 150.000 korisnika.

„Shvatili smo da je ogroman potencijal u dijaspori jer mi imamo i sadržaj i digitalne servise koji oni žele da imaju. Osim Austrije, proširili smo se prošle godine na Švajcarsku, sada završavamo Njemačku, 17. jula počinje prodaja naših kartica u Njemačkoj, moguće je i online, preko našeg portala i 12 distributera, a planiramo da u godini dana pustimo 30 naših poslovnica“, rekao je Lučić.

Telekom Srbija je i vlasnik crnogorskog operatora Mtel.