Prva banka crne gore

Vučić negirao kupovinu Prve banke Crne Gore: “Riječ je o notornoj neistini”

Podijeli

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je pisanje medija da Poštanska štedionica kupuje crnogorsku Prvu banku.

“Kada je riječ o kupovini Prve banke, koja je u vlasništvu Đukanovića, od strane Poštanske štedionice, riječ je o notornoj neistini. To je i sama Poštanska štedionica demantovala. Na takve neistine smo u Srbiji navikli”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja tokom zajedničke konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem.

Govoreći o mogućnosti uvođenja direktnog platnog prometa između Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je to važno pitanje i jedna od prepreka u razvoju biznisa i ekonomskih odnosa dvije zemlje.

“Ne bih da govorim o tome ko je za to krivac, ali samo želim da znate da je sa naše strane to potpuno čisto. Ovdje je u pitanju nešto drugo. Najveći broj korespodentskih banaka u Crnoj Gori je iz Švajcarske i Njemačke, pa oni žele da sa tim rade. Kod nas to funkcioniše 15 godina sa BiH, gdje je valuta za plaćanje konvertabilna marka. Po principu međunarodnog kliringa, tu nema problema”, rekao je Vučić.

Poštanska štedionica: Nijesmo zainteresovani za kupovinu Prve banke Crne Gore

Banka Poštanska štedionica saopštila je danas da nije zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore i da nije bilo pregovora o eventualnoj kupovini.

“Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je Banka Poštanska štedionica zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore, obavještavamo javnost da ovi navodi nijesu tačni, kao i da nije bilo pregovora o eventualnoj kupovini”, navela je Poštanska štedionica.

Kako je navedeno, Banka Poštanska štedionica, zahvaljujući ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti u Srbiji, u prvoj polovini 2023. godine, kao i prethodnih godina, nastavlja da ostvaruje poslovne rezultate iznad planiranih na dobrobit klijenata i države Srbije.