The Capital Plaza Podgorica, real estate, business, building

Posao vrijedan 24 miliona eura: NLB Banka i BIG potpisali ugovor za kupovinu ekskluzivnog poslovno-stambenog kompleksa Capital plaza

Podijeli

NLB Banka je juče u Podgorici potpisala Ugovor o dugoročnom kreditu sa renomiranom izraelskom kompanijom BIG CEE u vrijednosti od 24 miliona eura na period od 10 godina za kupovinu ekskluzivnog poslovnog, stambenog i društvenog srca Podgorice, kompleksa ‘Capital plaza’. Ugovor su potpisale NLB d.d. iz Ljubljane i NLB Banka a.d. Podgorica koje su zajednički odobrile kredit.

Kao jedna od vodećih regionalnih finansijskih institucija, NLB Banka ima snažan fokus na podršku razvoja privrede i podsticanju poslovnog sektora. Ova saradnja s kompanijom BIG i odobrenje dugoročnog kredita za projekat Capital plaza, dodatno potvrđuje posvećenost banke podršci investicija i razvoju poslovnih prilika na tržištu. NLB Banka ima povjerenje u poslovne planove i strategiju kompanije BIG CEE, koja ima za cilj rast i lidersku poziciju u segmentu shopping centara u regionu Centralne i Istočne Evrope.

„NLB Banka je ovim kreditom pokazala svoju spremnost da podrži snažne razvojne i strateške projekte u Crnoj Gori. Ova kreditna podrška kompaniji BIG CEE predstavlja dokaz naše predanosti i podršci razvoju preduzeća i poslovnih inicijativa kojima doprinosimo jačanju ekonomije, kao i stvaranju razvojnih mogućnosti i prilika u našoj zemlji. Ponosni smo na ukazanom povjerenju i prilici da pružimo kreditnu i savjetodavnu podršku ovom važnom projektu.“, saopštio je Marko Čelebić, izvršni pomoćnik člana Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica.

„Izuzetno smo ponosni što smo partner BIG CEE. Iskoristio bih priliku da se zahvalim BIG CEE na ukazanom povjerenju, kao i našim kolegama iz NLB Banke Podgorica, kao i kolegama iz NLB u Ljubljani na uloženom trudu i profesionalizmu. NLB je još jednom dokazala da nismo samo regionalna sistemska finansijska institucija već i važan regionalni igrač. Želimo da se maksimalno brinemo o našem regionu i na taj način poboljšamo kvalitet života stvarajući region novih mogućnosti. Uvjereni smo da ovaj projekat čini važan korak na ovom putu“, rekao je Andrej Lasič, član Uprave NLB zadužen za korporativno i investiciono bankarstvo.

„NLB Banka je nas strateski partner u Crnoj Gori i veoma smo zadovoljni kako ostvarenom saradnjom tako i ukazanim poverenjem kroz finansiranje projekta Capital Plaza“ izjavio je Alon Bargiora, CFO BIG CEE“.
Ispred NLB Grupe, ugovor su potpisali Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica i Marko Čelebić, izvršni pomoćnik Upravnog odbora i direktor Sektora poslovanja sa pravnim licima NLB Banka ad Podgorica dok je u ime kompanije BIG CEE ugovor potpisao Alon Bargiora, finansijski direktor.

Sa potpisivanja ugovora (Foto: NLB banka)