The Capital Plaza, Cue hotel Podgorica

Izraelci potvrdili: BIG CEE preuzeo The Capital Plazu za 24 miliona eura

Podijeli

BIG CEE dodatno diversifikuje svoj poslovni portfolio kupovinom poslovno-stambenog kompleksa “Capital Plaza” u Crnoj Gori u saradnji sa NLB bankom, saopšteno je iz kompanije iza koje stoji izraelski kapital.

Kompanija, ujedno i vlasnik BIG Fashion Podgorica, potpisala je u Podgorici dugoročni kreditni ugovor sa NLB bankom vrijedan 24 miliona eura na period od 10 godina, za kupovinu ekskluzivnog poslovnog, stambenog kompleksa ‘Capital Plaza’, koji se nalazi u samom srcu glavnog grada.

Capital Plaza Podgorica je multifunkcionalni centar glavnog grada, sjedište kancelarija i predstavništava velikog broja svjetskih i regionalnih kompanija, ambasada, luksuznih apartmana, hotela, kao i poslovno-ugostiteljske zone.

“Kao jedna od vodećih regionalnih finansijskih institucija, NLB Banka je potvrdila povjerenje u poslovne planove i strategiju BIG CEE, koja za cilj ima rast i lidersku poziciju u segmentu tržnih centara u Centralnoj i Istočnoj Evropi. NLB Banka je naš strateški partner u Crnoj Gori i veoma smo zadovoljni kako saradnjom koju smo ostvarili, tako i povjerenjem koje nam je ukazano kroz finansiranje projekta Capital Plaza“, rekao je Alon Bargiora, finansijski direktor BIG CEE.

„Kreditna podrška BIG CEE je dokaz naše posvećenosti i podrške razvoju preduzeća i poslovnih inicijativa koje doprinose jačanju privrede i stvaranju razvojnih mogućnosti u našoj zemlji. Ponosni smo na ukazano povjerenje i priliku da kreditno i savjetodavnu podršku pružimo ovom značajnom projektu“, rekao je Marko Čelebić, izvršni pomoćnik člana Upravnog odbora NLB Banke AD Podgorica.