fintech, mobile payment, nfc

Mastercard i Binance prekidaju partnerstvo s kripto karticama

Podijeli

Mastercard i kripto berza Binance okončaće svoja četiri programa kripto kartica u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Bahreinu od 22. septembra, saopštio je portparol Mastercarda putem e-pošte u četvrtak.

Reuters podsjeća da Binance kartice omogućavaju korisnicima plaćanje u tradicionalnim valutama, koje se finansiraju iz njihovih kriptovaluta na berzi.

Mastercardova web stranica takođe navodi partnerstva sa kripto berzama uključujući Gemini. Odluka neće uticati na druge Mastercardove programe kripto kartica, rekao je portparol.

Binance se inače suočava sa pravnim i regulatornim izazovima. Američki regulatori tužili su kripto berzu i njenog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa u junu zbog navodnog upravljanja “mrežom obmana”. Binance je rekao da će se braniti “snažno”.

Šef Mastercardovog odjeljenja za kriptovalute i blockchain, Raj Dhamodharan, rekao je Reutersu u aprilu da kompanija traži više partnerstava sa kripto firmama. Odbio je da posebno komentariše Binance, ali je rekao da svaki program kartica “prolazi kroz punu analizu” i da se kontinuirano prati.

Portparol Mastercarda odbio je da komentariše zašto se Binance program završava i ko je donio tu odluku.

Binance nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar poslat putem e-pošte. Nalog za korisničku podršku berze na X, ranije poznat kao Twitter, saopštio je ranije u četvrtak da Binance Card “više neće biti dostupna korisnicima u Latinskoj Americi i na Bliskom istoku”.

Investitor