Radoje Žugić, Aleksandar Damjanović

Finansije pod lupom: Počinje konferencija Montenegro Financial Markets

Podijeli

Međunarodna konferencija Montenegro Financial Markets, koju organizuju Komisija za tržište kapitala u saradnji sa Ministarstvom finansija i Centralnom bankom Crne Gore (CBCG), počeće danas u hotelu Hilton u Podgorici.

Iz Komisije za tržište kapitala je saopšteno da ta prestižna konferencija, koja se održava prvi put, ima za cilj okupljanje vodećih stručnjaka i istaknutih ličnosti iz svijeta finansija, kako iz regiona tako i iz međunarodne poslovne zajednice.

“Konferencija će se baviti brojnim ključnim temama koje utiču na savremeno finansijsko okruženje, uključujući ulogu kompanija za upravljanje imovinom, izazove održivih finansija i dinamiku odnosa države prema tržištu kapitala”, navodi se u saopštenju, prenosi Dan.

Na otvaranju bi prisutnima trebalo da se obrate predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, guverner CBCG Radoje Žugić, ministar finansija Aleksandar Damjanović i predsjednik Komisije za tržište kapitala Željko Drinčić.

Poseban akcenat će biti stavljen na perspektive stranih investitora u Crnoj Gori, sa ciljem dubljeg razumijevanja njihovih iskustava i očekivanja.

Konferencija će, kako se precizira, biti organizovana kroz dva intenzivna radna dana, svaki sa svojim specifičnim tematskim usmjerenjem.

Konferencija će dodatno povezati partnere iz različitih ekonomija kako bi podijelili svoje projekte, inovacije i najbolje prakse.

Cilj konferencije je da postavi Crnu Goru i tržište kapitala pod svijetla reflektora i istakne rezultate koji su postignuti u relativno kratkom periodu.