Aerodromi pokušavaju da privuku nove prevoznike: Pregovarali sa Vuelingom, easyJetom, Britishem, TUI-em…

Podijeli

Predstavnici Aerodroma Crne Gore, operatera aerodroma Podgorica i Tivat, razgovarali su sa četrnaest prevoznika iz Evrope i Bliskog istoka na marginama Routes World konferencije u Istanbulu, javlja ExYu Aviation News.

Crnogorski predstavnici su, kako se navodi, imali su sastanke sa kompanijama Air Arabia, airBaltic, Air Dolomiti, Azal Azerbaijan Airlines, British Airways (Euroflyer), Eurowings, easyJet, Kuwait Airways, Pegasus Airlines, SunExpress, Transavia, TUI Airlines, Vueling Airlines i Wizz Air.

Na marginama konferencije vođeni su i razgovori sa bahreinskim Gulf Airom.

„Ovo je bila prilika da motivišemo naše postojeće partnere da razmotre sve mogućnosti koje nudimo u smislu proširenja, dok smo potencijalnim novim klijentima upoznali prednosti saradnje sa Aerodromima Crne Gore“, rekao je predsjednik Upravnog odbora kompanije, Eldin Dobardžić.

Aerodromi i avio-kompanije širom bivše Jugoslavije učestvovali su na godišnjoj konferenciji Routes World, nedavno održanoj u Istanbulu, gdje su pregovarali o pokretanju novih usluga sa avio-partnerima.

Preko 3.000 delegata je učestvovalo u događaju na sastancima jedan na jedan na kojima se razgovaralo o uspostavljanju novih ruta.