Medžik Džonson

Forbes: Medžik Džonson je novi milijarder

Podijeli

Bivša NBA zvijezda i investitor Medžik Džonson je zvanično milijarder, postajući četvrti sportista koji je zaslužio tu titulu, prema magazinu Forbes.

Džonson (64) ima imovinu vrijednu oko 1,2 milijarde dolara, izračunala je publikacija, pri čemu najveći dio njegovog bogatstva potiče od njegovog većinskog vlasništva u osiguravajućoj kompaniji EquiTrust. To je vjerovatno njegovo najveće poslovno postignuće, budući da je njegova imovina porasla sa 16 milijardi na 26 milijardi dolara otkako je Džonson preuzeo kontrolu prije otprilike deset godina, piše CNN.

Njegovom statusu milijardera doprinose i ulaganja u sportske timove, uključujući NFL tim Washington Commanders, WNBA tim Los Angeles Sparks i MLB tim Los Angeles Dodgers. Džonson je imao udio u svom bivšem timu, Los Anđeles Lejkersima, od 1994. do 2010. godine.

Samo djelić svog bogatstva može pripisati njegovoj legendarnoj NBA karijeri, u kojoj je igrao 13 sezona za Lakerse. Zaradio je oko 40 miliona dolara (ili oko 110 miliona kada se prilagodi inflaciji) prije naglog penzionisanja 1991. godine zbog dijagnoze HIV-a.

Džonson je zaradio novac i od nekih drugih investicija, uključujući lanac bioskopa koji je prodao Luisu 2004. i oko 100 Starbucks lokacija koje je prodao nazad kompaniji 2010. Džonson sada ima novca u “svemu od NFT-a do CBD-a”, naveo je Forbes.

Džonson se pridružuje sportistima Tajgeru Vudsu, Majklu Džordanu i Lebronu Džejmsu u postizanju statusa milijardera, objavio je Forbes.

Oduševljen Crnom Gorom

Džonson je sa suprugom ovog ljeta posjetio Crnu Goru, ne skrivajući oduševljenje njenom ljepotom.

“Uzbudljivo je kada Kuki i ja možemo da istražimo novu zemlju, a Crna Gora je spektakularna. Prvi put smo ovdje i ova zemlja izgleda prelijepo i luksuzno”, napisao je Džonson na mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, na kojoj je podijelio i nekoliko fotografija i video snimaka snimljenih s jahte.

Osim Kotora, Džonson je posjetio i tivatski Porto Montenegro.