Lidl Market

Lidl radnicima u Njemačkoj daje bonus na inflaciju

Podijeli

Zaposleni u Lidlu u Njemačkoj ponovo će dobiti bonus na inflaciju. Isplata bonusa vezana je za 50. godišnjicu ovog trgovinskog lanca.

Lidl će ponovo nagraditi svojih skoro 100.000 zaposlenih kompenzacijom za inflaciju, piše magazin Fenix, prenosi SEEbiz.

Zaposleni na puno radno vrijeme dobijaju 500 eura, a oni koji su zaposleni na manje, 250 eura. Zaposleni na određeno vrijeme i studenti koji rade dobiće 150 eura.

Premija je oslobođena plaćanja poreza i socijalnog osiguranja u skladu sa saveznim propisima. Njemački mediji pišu da ova informacija potiče iz interne komunikacije kompanije.

Lidl je ove godine proslavio 50 godina postojanja u Njemačkoj. Istorija Lidla počela je 1973. godine sa prvom filijalom u Ludvigshafenu u Njemačkoj, koju je osnovao sada 83-godišnji Dieter Schwarz.

Danas kompanija ima više od 3,2 hiljade filijala i 93 hiljade zaposlenih u Njemačkoj. Lidl je takođe aktivan u online maloprodaji od 2009. godine, ali za razliku od svojih filijala, fokus u online prodaji nije samo na hrani.

Lidl je sada zastupljen u preko 30 zemalja širom svijeta, a od prošle godine nudi i usluge selidbe kupcima u Njemačkoj.