Zoran Mitreski, Mercator CG, Konzum, Fortenova

Mercator CG nakon velike akvizicije ima novu upravu: Zoran Mitreski na čelu Odbora direktora

Podijeli

Novi predsjednik Odbora direktora kompanije Mercator-CG je iskusni menadžer Zoran Mitreski, pokazuju registracioni podaci u koje je portal Investitor.me imao uvid. On je na toj poziciji naslijedio Klemena Bibiča.

Osim Mitreskog, koji je vodio i upravu hrvatskog lanca Konzum, novi članovi Odbora direktora crnogorskog Mercatora su i Hido Lajtman i Milan Keker. Oni su se pridružili dosadašnjim članovima uprave Bošku Vukoviću i Ivanu Antonijeviću.

Izvršni direktor kompanije koja upravlja lancem marketa IDEA ostao je Ivan Karadžić.

Promjene u upravi kompanije dolaze nakon velike akvizicije koja je zaključena u septembru, kada je Mercator-CG preuzeo konkurentski lanac Franca marketi u ranijem vlasništvu porodice crnogorskog preduzetnika Hilmije France i njegove porodice.

Preuzimanjem 67 Franca marketa sa 900 zaposlenih u Crnoj Gori, Mercator-CG, kako je ranije saopšteno, postaje najveći poslodavac u Crnoj Gori, sa preko 2.500 zaposlenih, dok sa 195 maloprodajnih objakata postaje i najšire rasprostranjen trgovački lanac u državi.

100-procentni vlasnik kompanije Mercator-CG je zagrebački holding Fortenova, koja je nedavno svoj portfolio kompanija obogatio i slovenačkim trgovcem Engrotuš.