Zgrade, zgrada, stanovi, stambeni blok, City kvart Podgorica, stambeni kvart

Od Starog aerodroma do City kvarta: Evo gdje su najjeftiniji a gdje najskuplji stanovi u Podgorici

Podijeli

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine nastavila je trend rasta i na nivou države iznosila je 1.643 eura, objavio je nedavno Monstat. Prema istim podacima, prosječna cijena stana u novogradnji u Podgorici je iznosila 1.700 eura, što je 36 odsto više nego prije pet godina.

Cijene stanova u Glavnom gradu konstantno rastu godinama a i unutar same Podgorice cijene variraju u zavisnosti od lokacije.

Tako je prema analizi Darka Đikanovića iz konsultantske firme Adriatic Appraisal, urađenoj za portal Investitor.me, najjeftiniji dio Pogdorice za kupovinu novog stana naselje Stari Aerodrom, gdje je prosječna cijena 1.730 eura. To je iznad prosječne cijene za cijelu Podgoricu koju računa Monstat, po svojoj metodologiji.

Drugi uslovno rečeno najjeftiniji dio Podgorice po cijeni stanova u novogradnji, po podacima Adriatic Appraisal-a, je Zabjelo, gdje metar kvadratni prosječno košta 1.750 eura, a slijedi centralni dio grada, sa cijenom od 1.840 eura.

Najskuplji kvart

Najskuplji dio je stambeno-poslovni kompleks City kvart, gdje kupac prosječno treba da bude spreman da izdvoji prosječno 2.160 eura po kvartadu, a više od 2.000 eura prosječno košta stan po kvadratu i u dijelu grada poznatom kao “Preko Morače“, odnosno 2.130 eura.

Na trećem mjestu po skupoći je Tuški put, gdje se novi stanovi prodaju po prosječnih 1.900 eura po kvadratu.

Pogledajte i grafiku:

Izvor: Adriatic Appraisal