Hotel Albatros Ulcinj

Bemax preuzima ulcinjski hotel “Albatros”? “Tačno je, preuzeli smo dokumentaciju i brzo ćemo znati sve”

Podijeli

Podgorička kompanija “Bemax” zainteresovana je za kupovinu ulcinjskog hotela “Albatros”.

To je “Vijestima” potvrdio pravni zastupnik kompanije “Bemax”, advokat Zoran Piperović.

“Da, tako je. Kompanija je preuzela dokumentaciju i brzo ćemo znati sve”, kazao je Piperović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, još nekoliko kompanija i biznismena zainteresovano je da kupi hotel, ali još nema konkretnih sporazuma.

Piperović je naveo je da će ukoliko dođe do dogovora kompanije “Bemax” i aktuelnih vlasnika hotela, o pojedinostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Kao Ulcinjanin, mislim da bi to bilo nešto najbolje što može da se dogodi Ulcinju”, istakao je on.

Hotel “Albatros” otvoren je 1969. godine i poslovao je u sastavu HTP “Metropol” iz Skoplja. Te godine osnovana je i kompanija ‘’Albatros’’ i registrovana je za obavljanje poslova iz oblasti turizma, ugostiteljstva, spoljne i unutrašnje trgovine. Privatizovana je 2004. godine, kada je ruska firma ‘’Mikrokozma’’ kupila na berzi 58 odsto akcija. U međuvremenu, u kompaniji je izvršena dokapitalizacija, pa 95 odsto vlasništva pripada nekolicini biznismena okupljenih u dva preduzeća, “IBG” i “Mikrokozma”.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, većinski vlasnik “Albatrosa” je Društvo za investicije, konsalting i menadžment “International business group” (IBG) d.o.o Podgorica sa oko 56,44 odsto akcija. Društvo za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge “Mikrokokozma” d.o.o. Podgorica ima 29,88 odsto udjela, a Rus Andrey Temniakov 8,44 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Osnivači International business group su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije.

Kompaniju “Mikrokozma”, koja je 2004. kupila kontrolni paket akcija hotela “Albatros”, osnovali su Dukov i of-šor firma “Meister Partners” čiji je vlasnik Rus, Vsevold Gluhcev.