Big Bang
Foto: Indikator.ba

Big Bang zvanično postao vlasnik BC grupe

Podijeli

Kompanija Big Bang čije je sjedište u Sloveniji, saopštila je da je kupila srpsku kompaniju BC grupu i postala vlasnik 100 odsto akcijskog kapitala jednog od najprepoznatljivijih online trgovaca, prenijeli su beogradski mediji.

Big Bang, najveći slovenački trgovac elektronikom, prethodno je dobio neophodne saglasnosti regulatornih tijela.

„Već sljedeće godine počinjemo da širimo mrežu pick-up pointa (kupi online i pokupi), jer smo svjesni da našim kupcima moramo biti što dostupniji. Za četiri godine u Srbiji će kupovati preko interneta čak 4,4 miliona pojedinaca. Do 2027. godine imaćemo duplo više zaposlenih nego što smo ih imali prošle godine“, izjavio je sadašnji većinski vlasnik BC grupe Oleg Kulidžan, koji i nakon transakcije ostaje direktor kompanije.

„Završetak akvizicije BC grupe i ulazak na srpsko tržište predstavljaju novu, važnu prekretnicu u razvoju i regionalnom širenju Big Bang Grupe, koja danas kupcima nudi mnogo više od samo tehnoloških proizvoda. Naši ciljevi za naredni period su svakako veoma ambiciozni, ali siguran sam da su dostižni“, rekao je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Banga.

Cilj kompamije je da do 2027. godine u Srbiji osvoji 25% tržišnog udjela u online prodaji, povećanjem asortimana, proširenjem prodajnog asortimana na sport, fitnes opremu, alate, igračke, nameštaj i kućnu galanteriju, proširenjem mreže pick-up pointa, povećanjem skladišnih kapaciteta i obezbeđivanjem najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

„Želimo da se naši prihodi u Srbiji povećaju na blizu 55 miliona eura u sljedeći godini, a do 2027. godine planiramo da ostvarimo već oko 90 miliona eura prihoda“, dodao je Mesojedec.

Prema prvim procjenama, cijela Big Bang grupa, izuzimajući BC grupu, ove godine će ostvariti oko 300 miliona eura prihoda. Ambicije Big Banga su da postane „prvo digitalno“ maloprodajno i online tržište u regionu, koje će kupcima pružiti najbolje korisničko iskustvo na svakom koraku.

Očekuje se da će kompanije u Big Bang grupi ostvariti između 370 i 380 miliona eura prihoda u 2024. i imati oko 700 zaposlenih.

U Big Bangu analiziraju i crnogorsko tržište, o čemu čitajte u posebnoj vijesti:

Slovenački Big Bang o dolasku u Crnu Goru: “Pratimo dešavanja na ovom perspektivnom tržištu”