Rastoder (Foto: Finance)

Rastoder prodao atraktivnu nekretninu u Ljubljani, kupac iz BiH, cijena tajna

Podijeli

Kompanija Rastoder u vlasništvu preduzetnika crnogorskog porijekla Izeta Rastodera prodala je nedovršeni poslovni dio Stožica u Ljubljani firmi MG Mind iz Bosne i Hercegovine, tačnije Republike Srpske. U Sloveniji posjeduje, između ostalog, građevinsku kompaniju KPL koja većinu poslova obavlja s ljubljanskom opštinom. Partneri u poslu ne otkrivaju kupoprodajnu cijenu.

Iz kompanije Rastoder, koja je poznata prvenstveno kao uvoznik i distributer Derby banana, a aktivna je i na području nekretnina u Ljubljani, objasnili su da je prodaja obavljena zbog konsolidacije ulaganja u nekretninski portfelj, javlja agencija STA a prenosi SEEbiz.

Preduzetnik Rastoder postao je vlasnik trgovačkog dijela uz stadion i dvoranu Stožice 2017. godine, nakon što je od tadašnjeg Društva za upravljanje potraživanjima banaka otkupio potraživanja prema firmi Grep, a kao jedini prihvaćeni povjerilac u stečaju Grepa, kao investitor u projekat Stožice, tada je preuzeo imovinu za koju tvrde da je osigurana.

Nedovršeni dio lokacije predstavlja privatni dio projekta izgradnje centra, čiji su centralni dijelovi najveća dvorana i stadion u državi, koji su u vlasništvu opštine.

U kompaniji Rastoder, u kojoj su već ranije provjeravali interes za kupovinu raspadnutih nekretnina, napisali su kako su, nakon detaljnog pregleda, s bosanskohercegovačkom firmom MG Mind potpisali kupoprodajni ugovor kojim je postala vlasnik kompanije Trgovsko mesto inženjering koja službeno posjeduje nekretnine u trgovačkom dijelu Stožica. Novi vlasnik je prije nekoliko dana preuzeo upravljanje nekretninom.

Nedovršena poslovna zgrada ima 200.000 kvadratnih metara. Od ukupne površine, 103.000 kvadrata predviđeno je za izgradnju 200 do 250 trgovina, a ostatak čine parkirališni i uslužni sadržaji.

Novi vlasnik moraće s Gradom Ljubljanom sklopiti ugovor o javno-privatnom partnerstvu u kojem će biti izvođač radova na izgradnji javnih parkirališta, pristupnih puteva i eventualnog fudbalskog igrališta na krovu poslovne zgrade.

MG Mind iz Republike Srpske na čelu je grupacije osnovane 1998. godine koja se bavi građevinarstvom, nekretninama i trgovinom, a njen vlasnik je biznismen Mladen Milanović. Grupacija obuhvata 15 kompanija i zapošljava više od 3.000 ljudi. Prema dostupnim podacima, kompanija MG Mind ostvaruje godišnje prihode u rasponu od 38 do 46 milijuna eura a Milanović slovi kao najbogatiji čovjek u Republici Srpskoj.