autoput smokovac mateševo, autoput bar boljare, bemax, mediabiro
Foto: Mediabiro

Gradnja auto-puta od Mateševa do Andrijevice može početi tamo gdje nema spora: Država za eksproprijaciju zemljišta odvojila 15 miliona eura

Podijeli

Vlada je usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti na teritoriji opština Kolašin i Andrijevica radi izgradnje auto-puta Bar-Boljare, dionica Mateševo-Andrijevica.

Za eksproprijaciju imovine u budžetu je obezbijeđeno oko 15 miliona eura, saopštio je Monteput putem svoje Instagram stranice.

Preciziraju da je elaboratom eksproprijacije obuhvaćeno ukupno 266 predmeta, sa ukupno 496 upisanih vlasnika nepokretnosti na teritoriji opština Kolašin i Andrijevica.

“Prema članu 19, Zakona o ekproprijaciji, predlog za eksproprijaciju može podnijeti korisnik eksproprijacije tek pošto je, u skladu sa zakonom, utvrđen javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti. Predlog se podnosi nadležnom organu uprave – odnosno područnoj jedinici u opštini na čijoj se teritoriji nalazi nepokretnost predložena za eksproprijaciju”, navodi Monteput.

Dodaju da pripremni radovi na ovoj dionici mogu početi na djelovima gdje su regulisani imovinsko-pravni odnosi.