katunska magistrala, cetinje čevo, cetinje čevo nikšić, gradnja, mehanizacija i programat nikšić
Sa gradilišta dionice Cetinje - Čevo (YouTube scr)

Magistrala Cetinje – Čevo biće završena u maju

Podijeli

Izgradnja puta Cetinje – Čevo – Nikšić, dionica Cetinje – Čevo teku planiranom dinamikom, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je tokom obilaska gradilišta kazao da očekuje da će radovi biti završeni do kraja maja ove godine, saopšteno je iz ministarstva na čijem je čelu.

“Riječ je o dionici dugoj 23 km, a vrijednoj nešto više od 33 miliona eura. Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će oni biti završeni u roku”, rekao je Radulović.

Na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno su aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura, naveli su iz Ministarstva.

Pored dionice Cetinje-Čevo izvode se radovi na rekonstrukciji Bajičke ulice, u dužini od 1,6 km, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor. Vrijednost ovog projekta je oko miliona 937 hiljada eura. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Čekanje – Čevo (veza puteva Cetinje-Čevo i Cetinje –Njeguši). Vrijednost radova je oko dva miliona 800 hiljada eura, a radovi će biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone.

“Završetkom ovih projekata uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda”, rekao je Radulović.

Radove sa ministrom Radulovićem obišao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

“Prvo gradilište je izgradnja puta od Cetinja ka Čevu. Radi se o projektu vrijednom 33 miliona eura. 99 odsto trase je već pokriveno prvim slojem asfalta, a u toku su i ostali radovi, te se nadamo da ćemo do ljeta uspjeti da privedemo sve radove kraju i pustimo ovaj putni pravac u saobraćaj”, saopštio je Vuksanović.

Ministar je kazao da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor vrijednosti 25 miliona eura.