The Capital Plaza Podgorica, Business building

Turski Zeren Group preuzeo tri energetske kompanije

Podijeli

Zeren Group je preuzeo energetske kompanije Alpet, Atak Mineral Oils i Ecogaz, koje su do sada bile u vlasništvu Altinbas Holdinga.

Zeren posluje i u Crnoj Gori. Najavili su otvaranje prve kafeterije američke franšize Starbucks u Podgorici ali i osnivanje banke.

Iz kompanije je saopšteno da je ALPET (Altinas Petroleum and Trading Dioničko društvo), postao jedan od vodećih brendova u sektoru distribucije goriva u Turskoj od svog osnivanja 2001.

“Kao jedna od distributivnih firmi s najvećim kapacitetom skladištenja goriva u Turskoj, ALPET ima objekte za punjenje u Kocaeli/Körfez, Izmir/Aliaga, Mersin, Kirkkale i Samsun, te ravnopravno partnerstvo u “Antalya Mediterranean Petroleum Terminal.” ALPET ima 262 stanice, 5 punionica i oko 60 stanica s markom ALPET u Albaniji”, navodi Zeren Group u saopštenju.

ATAK MINERAL OIL (Atak Mineral Oil Marketing Industry and Trade Joint Company), predstavlja snagu domaće proizvodnje sa svojom fabrikom u Izmiru.

ECOGAZ (Ecogaz LPG Distribution Dioničko društvo), pruža usluge distribucije UNP-a na benzinskim pumpama.

“Zeren Group Investment Holding, koji više od pola stoljeća doprinosi vrijednim investicijama u našoj zemlji i svijetu, nastaviće napore s ciljem da dugoročno postane jedna od vodećih kompanija za distribuciju goriva u Turskoj i na Balkanu uz dodatak kompanija Alpet, Atak Mineral Oil i Ecogaz”, zaključuje se u saopštenju.

Vrijednost preuzimanja nije saopštena.

Ako ste propustili:

Zeren grupa: Spremni smo za otvaranje banke u Crnoj Gori