Milojko Spajić

Spajić objasnio detalje zaduženja: Novac će se koristiti za vraćanje starih dugova i infrastrukturne projekte

Podijeli

Upravo je zaključena 7-godišnja transakcija na londonskoj berzi u iznosu od 687 eura miliona i kamatnom stopom 5.8%, objavio je premijer Milojko Spajić posredstvom društvene mreže X.

“Ukoliko znamo da je američka obveznica na istu ročnost 4.2%, ili da je bezrizični EURIBOR na 4%, razumijemo koliko su povoljni uslovi. Ovako obezbijeđen novac će se koristiti isključivo za vraćanje starih kredita kao i infrastrukturne projekte za razvoj naše države”, napisao je Spajić.

Ocjenjuje da smo ovih dana “svjedočili užasnim i senzacionalističkim medijskim natpisima o transakciji koji su prkosili svim pravilima londonske berze koji nalažu DA TRANSAKCIJA NIJE JAVNA DOK SE NE ZAVRŠI ČITAV PROCES, kada ta obveznica može slobodno da se trguje na berzi i da svi njeni detalji postaju dostupni svima.

“Uprkos tome – pojedini mediji i kvazi analitičari nijesu prestajali da bombarduju javnost sa špekulacijama, poluistinama i lažnim informacijama prije završetka procesa. Upravo je takvo ponašanje KOJE NE POSTOJI NIGDJE U CIVILIZOVANOM SVIJETU kreiralo dosta nestabilnosti na tržištu i jako otežalo rad našem timu. Malo je država u kojima javna scena radi šačice senzacije i ogromnog primitivnog neizdrža, a ponekad i političkih interesa, radi otvoreno protiv interesa sopstvene države kao kod nas”, komentarisao je premijer.

“Ali tu smo dje smo – znali smo kakvu bitku bijemo! Najbitnije da je sve uspješno završeno sa nevjerovatnim rezultatima zahvaljujući sjajnom Min Fin timu! 🇲🇪❤️ Svaka vam čast ljudi, moj duboki naklon!”, zaključio je Spajić u svojoj objavi.

Ako ste propustili:

Vlada se zadužila 750 miliona dolara