Mastercard HQ, headquarters

Mastercard prestrojava timove: Evo ko će voditi sektore u tri ključne oblasti

Podijeli

Mastercard je danas najavio prestrojavanje svojih timova usredsređenih na tri međuzavisne oblasti: osnovna plaćanja, komercijalni i novi tokovi plaćanja i usluge. Ove promjene će omogućiti dalje usklađivanje kako bi se ubrzao rast i isporučila vrijednost za sve učesnike na tržištu.

“Ove promjene će ojačati našu strategiju i konkurentsku prednost kako bismo podstakli dugoročni rast, diversifikovali tokove prihoda i diferencirali proizvode i rješenja. Naši timovi će biti u mogućnosti da izvrše brže i isporuče više vrijednosti našim partnerima i kupcima,” rekao je Michael Miebach, glavni izvršni direktor američke kompanije.

Jorn Lambert će voditi sektor osnovnih plaćanja (Core Payments) kao direktor proizvoda.

“Osnovna plaćanja su temelj kompanije i fokus tima će biti na isporuci besprekornih i sigurnih plaćanja. Ovo uključuje osnovna plaćanja, proizvode i platforme, kao i sveobuhvatne mogućnosti plaćanja u realnom vremenu kompanije. Ovo takođe uključuje inovacije u prihvatanju, ponude vrijednosti potrošača i mogućnosti optimizacije između ostalih područja”, navodi se u saopštenju kompanije.

Raj Seshadri će voditi komercijalne i nove tokove plaćanja kao glavni menadžer za komercijalna plaćanja. Plaćanje i tokovi podataka izvan plaćanja potrošačkim karticama predstavljaju skalabilnu priliku. Ovo uključuje komercijalne kartice (SME, T&E, Purchasing, Fleet, Virtual), obaveze prema B2B računima i potraživanja, plaćanja računa bez kartice, doznake i isplate. Uključiće i rješenja kompanije za zdravstvenu industriju.

Craig Vosburg će voditi službu koja integriše ponude trenutnih kompanijskih Cyber ​​& Intelligence, Data & Services i Open Banking timova kako bi se maksimizovao uticaj, rast i vrijednost koju kompanija želi da isporuči klijentima.

“Prevencija prevara, upravljanje rizikom i sajber-bezbjednošću i rast kroz uvide, analitiku i programe lojalnosti su univerzalne potrebe. Vosburg će takođe nadgledati novoformiranu organizaciju za podatke i vještačku inteligenciju, koju će voditi Greg Ulrich kao glavni AI i Data Officer, koja će uključivati ​​komercijalizaciju za interne i eksterne aplikacije te upravljanje ovim funkcijama u cijelom preduzeću”, navodi se u saopštenju.

“Ajay Bhalla će se povući nakon više od 30 godina upravljanja Mastercard karticom. Zahvaljujemo mu se na njegovom doprinosu i dugogodišnjem radu”, navela je kompanija.

Ove promjene rukovodstva stupaju na snagu odmah, dok ostatak organizacione tranzicije stupa na snagu 1. maja, dodali su.