Foto: Ryanair

Ryanair uvodi više od 100 novih ruta u samo 5 dana

Podijeli

Ryanair, najveći evropski avio-operater koji posluje i u Crnoj Gori, dodaje nove rute širom kontinenta. Između 31. marta i 4. aprila dodato je oko 108 letova, a analiza podataka ukazuje da je 101 potpuno novih za ultra-niskobudžetnog prevoznika.

Rute su prikazane na karti niže u tekstu. Kao što i priliči jednom panevropskom operateru sa skoro 90 baza, on može da dodaje rute svuda, pod pretpostavkom dostupnosti aviona.

Konkurentski Wizz Air uveo je samo 10 ruta u istih pet dana, dok ih je bilo 18 od strane easyJet-a. Izazovi Wizz Air-a se nastavljaju, što znači da će jedva rasti ovog ljeta.

VEZANA VIJEST: Gdje možemo jeftino letjeti: Donosimo pregled linija Ryanaira i Wizz Aira iz Podgorice

Analiza 108 letova Ryanaira pokazuje mnoge intrigantne činjenice:

  • Obuhvata 23 zemlje
  • Pobjednici su bili Hrvatska, Italija, Maroko, Španija i Velika Britanija
  • Errachidia, Norwich i Sarajevo su novi aerodromi u mreži Ryanaira
  • Otvorena je baza u Dubrovniku
  • Sedamdeset i dvije rute imaju letove dva puta sedmično, što je standardna frekvencija za Ryanair, a samo sedam je dnevnih.

Počinje svoju prvu intra-afričku uslugu

Najznačajniji razvoj događaja bili su prvi letovi Ryanaira koji nijesu dodirivali Evropu. Nalaze se u Maroku, sjevernoafričkoj zemlji.

Za razliku od drugih afričkih zemalja, Maroko – koji ima koristi od ogromne dijaspore i dolaznog turizma – je otkrovenje. Na kraju krajeva, zemlja ima otvoreno nebo EU i osvježavajući stav prema razvoju ruta i turizma, uključujući finansijske podsticaje. Ovo je odigralo ključnu ulogu u Ryanairu koji je ove godine imao 14 aviona baziranih u Marakešu, Fezu, Agadiru i Tangeru.

Ryanair je do sada otvorio osam od 11 domaćih marokanskih linija. Ispitivanje podataka Ciriuma i Flightradara24 pokazuje da je prvi poletio iz Marakeša do Oudje 31. marta.

Ako ste propustili:

Gdje možemo jeftino letjeti: Donosimo pregled linija Ryanaira i Wizz Aira iz Podgorice

Comments are closed.