Irena Radović, CBCG, Addiko banka Podgorica, Kristof Šoen, Herbert Juranek
Sa sastanka (Foto: CBCG)

Radović sa čelnicima Addiko banke: Bilo riječi i o promjeni vlasništva

Podijeli

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa predsjednikom Upravnog odbora Addiko Bank AD Beč, Herbertom Juranekom i predsjednikom Upravnog odbora Addiko Bank AD Podgorica, Kristofom Šoenom.

„Za Centralnu banku kao regulatora, posebno je važna činjenica da je Addiko banka u Crnoj Gori dio grupacije čije je sjedište u EU i koja je pod nadzorom ECB-a, što širi mogućnosti za usvajanje najboljih praksi i razmjenu iskustava i stručnosti“, kazala je guvernerka, saopšteno je iz CBCG.

Juranek je istakao da je Addiko grupacija svoje poslovanje fokusirala na region Zapadnog Balkana. „Kao banka koja je svoje poslovanje usmjerila dominantno ka sektoru stanovništva i malih i srednjih preduzeća, Addiko Bank AD Podgorica će i u narednom periodu biti posvećena unapređenju usluga i poboljšanju efikasnosti“, kazao je Juranek.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o aktuelnom stanju i trendovima na bankarskom tržištu Crne Gore, kao i o poslovanju Addiko banke i njenim daljim planovima u kontekstu potencijalne izmjene vlasničke strukture. Konstatovano je da pozitivni trendovi koji su karakterisali poslovanje banke u prethodnoj godini predstavljaju kvalitetnu osnovu za njeno dalje jačanje.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje radi ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u segmentu jačanja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti.