Air Montenegro, airbus
Ilustracija (Foto: ExYu Aviation News)

Air Montenegro uvodi online čekiranje i transfer letove, prodavaće karte za Njujork

Podijeli

Air Montenegro se sprema za sljedeću fazu razvoja kojom će uvesti online prijavu putnika, cijene karata bez prtljaga, mogućnost kupovine transfernih letova i sklapati ugovore o letovima sa drugim prevoznicima (codeshare).

“U posljednje vrijeme postavili smo čvrste temelje za dalje unapređenje naše usluge. Trenutno smo u procesu uvođenja novog sistema rezervacija, koji će nam omogućiti da počnemo da se povezujemo sa drugim avio kompanijama, što će rezultirati većim izborom destinacija za naše putnike. Pored toga, u narednom periodu putnici će imati pristup online prijavljivanju na let i programu za frekventne letove, a takođe smo u procesu uspostavljanja call centra za pružanje bolje usluge putnicima“, rekao je generalni direktor Air Montenegro Mark Anžur.

Napomenuo je da aviokompanija takođe radi na poboljšanju svoje usluge u samom avionu.

„Nedavno smo predstavili novu užinu, medenjake sa smokvom i pokušavamo da poboljšamo iskustvo na letu boljim keteringom”, dodao je.

Air Montenegro je u prvom kvartalu ove godine prevezao oko 54.500 putnika, što je oko 2.500 putnika manje nego u istom periodu prošle godine. Prevoznik je za rezultat okrivio manju potražnju za svojom linijom Podgorica – Istanbul nakon ulaska kompanije Pegasus Airlines, koja će od sjutra biti primorana da prekine letove između dva grada. Međutim, očekuje se da će Air Montenegro ostvariti profit od oko 240.000 eura u tromjesečnom periodu. Aviokompanija predviđa povećanje broja putnika za oko 35% ove godine na 650.000. Prevoznik je nedavno uveo novu liniju između Tivta i Izmira sa još tri nove linije koje će pratiti ovog ljeta.

Air Montenegro takođe planira da konačno potpiše codeshare ugovore sa drugim prevoznicima, što će biti omogućeno nakon što pređe na svoj novi sistem rezervacija.

“Novi sistem rezervacija će nam omogućiti da potpišemo codeshare ugovore. Karte iz Crne Gore do Njujorka moći ćemo da prodajemo preko Turkish Airlinesa kada potpišemo codeshare ugovor sa Turkish Airlines-om ili preko Lufthanse”, rekao je predsjednik Borda direktora Air Montenegro Tihomir Dragaš.

Krajem prošle godine, Air Srbija je izrazila nadu da će potpisati zajednički codeshare sporazum sa svojim crnogorskim konkurentom.