OTP Group, OTP bank
Ilustracija (Foto: rmx.news)

Jedinstveni centar u Ljubljani: OTP objedinjuje svoje banke u Sloveniji

Podijeli

Mađarska bankarska grupa OTP, koja je od februara prošle godine vlasnik slovenačkih banaka SKB i Nove KBM, planira njihovo spajanje u drugoj polovini ove godine.

Naziv buduće pripojene banke biće OTP banka. Sjedište će prvobitno biti na lokaciji sadašnje centralne poslovne zgrade Nove KBM na Slovenskoj cesti u Ljubljani, a potom, prema planu, u centru Emonika, prenosi SEEbiz.

Kako je saopšteno iz Nove KBM, nije planirano preseljenje zaposlenih Nove KBM i SKB-a. I nakon spajanja uglavnom će raditi na sadašnjim lokacijama odnosno u poslovnim zgradama, uključujući centralne u Ljubljani, Novoj Gorici i Mariboru. Udružena banka će nastaviti zapošljavanje novih radnika širom zemlje, zavisno od potreba. O planiranom potezu upoznati su predstavnici sindikata u obje banke te predstavnici lokalnih zajednica.

“Članice OTP grupe, uz podršku vlasnika, predano rade kako bi planirano spajanje proteklo bez problema”, napisali su i dodali da klijenti obje mogu besplatno podizati gotovinu debitnom karticom od oko 450 bankomata zajedničke mreže Nove KBM i SKB banke, a od januara i na 4700 bankomata OTP grupe u 10 zemalja centralne i istočne Evrope. Nakon spajanja dobiće prednosti najveće fizičke mreže bankovnih punktova u Sloveniji, uključujući poslovanje u redovnim poštanskim kancelarijama i putem digitalnih rješenja”.

Prema njihovim riječima, cilj spajanja je izgradnja najbolje i vodeće banke u Sloveniji.

“Iskoristivši položaj vodeće banke u Sloveniji i lokaciju budućeg sjedišta u centru države, buduća OTP banka nastojaće da ojača svoj tržišni udio u cijeloj Sloveniji”, napisali su, podsjećajući na OTP-ovo ulaganje u Emoniku kroz projekat nekretnina.

“Kada to bude završeno, biće donijeta odluka o sjedištu buduće pripojene banke na lokaciji nove poslovne zgrade koja će biti dio ovog poslovno-stambenog projekta”, dodali su.

John Denhof, predsjednik uprave Nove KBM, ocijenio je da će planirano spajanje donijeti mnoge prednosti za sve sudionike, a posebno za klijente i zaposlene.

“Buduća veća i jača banka, uz stručnu podršku strateškog vlasnika, nastojaće da stvori još veću dodatnu vrijednost za naše klijente i pružiti široke mogućnosti za profesionalni razvoj zaposlenih”, rekao je Denhof koji je nedavno najavio da će na kraju godine, kada mu je istekao mandat, razriješen te dužnosti.

Predsjednik nadzornog odbora Nove KBM i buduće OTP banke Imre Bertalan takođe je uvjeren da će planirano najveće spajanje u istoriji OTP-a dobiti najviše klijenata.

OTP je vlasnik i crnogorske CKB banke.