I mladi imaju biznis ideje: CBCG nagradila najbolje

Podijeli

Tradicionalno školsko takmičenje učenika za najbolju biznis ideju podgoričke Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ održano je pod generalnim pokroviteljstvom Centralne banke Crne Gore.

Odlukom žirija, u čijem je sastavu bila i predstavnica Centralne banke Crne Gore, prvu nagradu u iznosu od 500 eura osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo, saopšteno je iz CBCG.

Riječ je o ideji za efikasno upravljanje otpadom, putem aplikacije koja bi obezbjeđivala mapiranje lokacija za odlaganje smeća, odnosno putem pružanja usluge odnošenja smeća i drugog otpada privatnim i pravnim licima direktno sa njihovih lokacija, bilo na poziv ili na osnovu pretplate.

Drugu nagradu u iznosu od 400 eura osvojila je ekipa drugog razreda u sastavu Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše sa biznis idejom Ski map aplikacije, dok su treću nagradu od 300 eura osvojile učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković uz mentorsktvo Adrijane Mugoše za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.

Centralna banka Crne Gore je obezbijedila ukupni nagradni fond, a u cilju jačanja finansijske edukacije. CBCG kontinuirano djeluje na podizanju finansijske pismenosti posebno među djecom i mladima, i stimuliše ih u sticanju znanja, stavova i vještina u oblasti preduzetništva, kao važnog segmenta ekonomskog razvoja, naveli su iz Centralne banke.