Foto: Addiko bank

I Alta Pay u pohodu: Privode kraju preuzimanje skoro 30 odsto akcija Addiko banke

Podijeli

Alta Pay Grupa saopštila je danas da je u procesu finalizovanja pribavljanja svih neophodnih regulatornih odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 29,59 odsto akcija u Addiko Bank AG.

Kako su za Bloomberg Adriju naveli u toj banci, Alta Pay Grupa ni na koji način nije povezana sa konkurencijom.

Bloomberg podsjeća da su dvije kompanije danas objavile ponude za preuzimanje udjela u Addiko Bank AG – Agri Europe Cyprus Miodraga Kostića i slovenačka bankarska grupacija NLB.

Kao odgovoran učesnik na finansijskom tržištu, Alta Pay Grupa poštuje slobodnu tržišnu utakmicu, u skladu sa svim standardima i pozitivnom regulativom, naveli su iz ove banke.

Bloomberg Adria prva je objavila 30. marta da je Alta Pay Grupa u postupku dobijanja regulatornih odobrenja za kupovinu paketa od skoro 30 odsto akcija. Kako je tada navedeno iz banke, kupovina tog paketa akcija je uslovljena regulatornim odobrenjima više različitih regulatora u šest država, Crne Gore među ostalima.

Tada su naveli da namjera ove bankarsko-finansijske grupacije nije preuzimanje većinskog udjela. Preuzimanje udjela u Addiko bank AG je dio planova Alta Pay Group za širenje prisustva u Adria regionu.

Alta Pay Group je vodeća kompanija u pružanju platnih usluga kroz sistem od 4.100 lokacija na tržištima Srbije, Crne Gore i vlasnik je Alta banke.