Lidl Beograd

Nikšić mijenja prostorni plan zbog Lidla i Big Fashiona

Podijeli

Opština Nikšić planira da u dogledno vrijeme promijeni plansku dokumentaciju, kako bi omogućila višemilionske investicije koje su najavile kompanije Lidl Crna Gora i izraelski BIG CEE.

Lidl je u Nikšiću prošle godine otkupio parcelu na najprometnijem gradskom bulevaru, u neposrednoj blizini hipermarketa najveće konkurencije – VOLI i Laković, dok je BIG CEE najavio gradnju modernog shopping mola čija lokacija još nije objavljena. Ranije se spekulisalo da je za tu investiciju razmatrana zona Željezare, koja još nije planski definisana. Ta vijest, međutim, još nije potvrđena.

Ove dvije investicije bi, kako je nedavno kazao predsjednik Opštine Marko Kovačević, trebalo da otvore novih 500 radnih mjesta.

„Ono što nam treba jeste da se usvoji planski dokument za Optštinu Nikšić. Nakon toga i Lidl i Big Fashion će realizovati svoje investicije, a što će značićti dodatnih 500 radnih mjesta. To je od samog starta izvjesno, immo intenzivnu komnunikaciju sa investitorima. Lidl već kupio zemljište, a sa predstavnicima Big Fashion-a imamo dobru kominikaciju, samo čekamo planski dokument da bi krenuli sa realizacijom”, kazao je Kovačević za RTCG.

AKO STE PROPUSTILI:

Nikšić priprema planska dokumenta za velike investicije: Lidl i Big Fashion otvoriće novih 500 radnih mjesta