bulevar podgorica danilovgrad, bemax
Ilustracija

Bosanska kompanija prodaje zemljište u Crnoj Gori, početna cijena nepunih 50.000 eura

Podijeli

Kantonalna agencija za privatizaciju i privlačenje investicija Kantona Sarajevo objavila je prodaju imovine iz pasivnog podbilansa Građevinskog preduzeća Put Sarajevo – u stečaju u Opštini Danilovgrad, Crna Gora.

Na prodaji su dvije parcele, livade 1. klase, jedna površine 1308 m2, a druga površine 1253 m2 upisane u KO Glavica. Parcele se nalaze uz magistralni put M-18 Danilovgrad-Nikšić i uz lokalni put Danilovgrad-Orja Luka.

Parcele su, kako javlja Indikator.ba, odvojene priključnim lokalnim putem na magistralni put. Prema prostorno-uirbaističkom planu opštine Danilovgrad, parcele pripadaju namjeni “stanovanje male gustine”.

Početna cijena parcela iznosi 49.362,00 eura ili 96.544,00 KM.

U pozivu za prodaju se navodi da je pred Osnovnim sudom u Danilovgradu pokrenut spor fizičkog lica protiv GP „PUT“ d.d. Sarajevo, radi utvrđivanja prava svojine nad nekretninama koje su predmet prodaje. Ovaj spor je prekinut i eventualno će se nastaviti po pravilima Zakona o stečaju. U Listu nepokretnosti nema evidentirane zabilježbe ovog spora.

Prodaja će se obaviti putem acukcije koja je zakazana za 14. jun 2024. godine u aukcijskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju u Sarajevu.