Vladimir Drobnjak
Drobnjak (Foto: Privatna arhiva)

Novi direktor Fonda PIO: Penziona reforma neće ugroziti ni javne finansije ni redovne isplate penzija

Podijeli

Upravni odbor Fonda PIO izabrao je finansijskog eksperta Vladimira Drobnjaka za vršioca dužnosti direktora te institucije.

Fond PIO prethodnih mjeseci bio je u centru pažnje javnosti zbog najavljene reforme, a Drobnjak potvrđuje da je pred njim težak zadatak.

“Kompleksan i odgovoran posao predstoji zato sto je državni penzioni fond u svakoj zemlji svijeta u izazovima zbog vise faktora”, kazao je Drobnjak za portal Investitor.me.

Kaže da će biti potreban oprez prilikom donošenja daljih odluka u pravcu izmjena sistema.

“Treba pažljivo analizirati potencijalne modele kako bi se sprovela reforma koja neće ugroziti stabilnost javnih finansija i redovne isplate penzija građanima koji su ih zaslužili”, istakao je.

Drobnjak je magistar ekonomskih nauka a tema magistarskog rada bila je “Plasiranje sredstava stanovništva na tržištu životnih osiguranja”.

“Finansijsko planiranje budućnosti je ono čime se bavim”, navodi Drobnjak u svojoj biografiji.

U posljednje vrijeme radio je kao finansijski savjetnik u fondu Safe Life. Radio je i u NLB banci kao nezavisni komercijalista, a četiri godine bio je član Odbora Direktora Društva za upravljanje otvorenim investicionim fondom “Moneta”.

Deset godina je bio angažovan u Komisiji za hartije od vrijednosti, kao savjetnik a član je i Predsjedništva Crnogorske pan-evropske unije.

Comments are closed.