JPMorgan Chase
Sjedište JPMorgana (YouTube scr)

JPMorgan očekuje snažan skok prihoda od investicionog bankarstva

Podijeli

Američka investiciona banka JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicionog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju podstaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.

Prognoza je postala optimističnija nego u maju, kada je banka predvidjela da će prihodi od investicionog bankarstva porasti za srednji tinejdžerski postotak u drugom kvartalu.

“Tržišta kapitala i dalje su veoma snažna i cjelokupna franšiza se poboljšala”, rekao je Troy Rohrbaugh, jedan od izvršnih direktora u JPMorgan-u.

Očekuje se da će se prihod od trgovanja neznatno poboljšati, nadmašujući raniju procjenu banke za dobitak postotka u sredini jednocifrenog iznosa.

U prvom tromjesečju, prihodi od trgovanja JPMorgana pali su 5% na 8 milijardi dolara, pri čemu su prihodi od fiksnih prihoda, valuta i roba pali 7%, dok su dionice ostale nepromijenjene.

U međuvremenu, prihodi od investicionog bankarstva porasli su 27% na 2 milijarde dolara u prvom tromjesečju, podstaknuti višim naknadama za preuzimanje duga i dionica.

Upravni odbor JPMorgana identifikovao je Rohrbaugha kao potencijalnog kandidata za nasljednika izvršnog direktora Džejmija Dajmona, za kojeg se očekuje da će odstupiti za manje od pet godina.

Izvor:SEEBiz