Ilustracija (Foto: Pixabay)

Raspisan prvi tender za rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Nikšić – Danilovgrad

Podijeli

U planu je rekonstrukcija magistralnog puta Plužine – Nikšić – Danilovgrad, a Uprava za saobraćaj je za prvu fazu radova opredijelila 12,39 miliona eura bez, odnosno oko 15 miliona sa uračunatim PDV-om.

Tender je raspisan sredinom maja, a kako se može vidjeti u dokumentaciji, riječ je o dionici Zaborje-Jasenovo polje u dužini od oko 19 kilometara, javlja eKapija.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, u sklopu realizacije strateških planova razvoja i modernizacije putne mreže, kao dio pripremnih aktivnosti, potrebno je projektovati rekonstrukciju dionice magistralnog puta M-3 (M-18), Zaborje – Jasenovo polje u dužini od oko 19 km. Osnovni motiv za rekonstrukciju je poboljšanje postojećih projektnih elemenata puta, eliminisanje opasnih mjesta i sl, a sve sa krajnjim ciljem podizanjem nivoa bezbjednosti na ovoj putnoj dionici.

Rekonstrukcija podrazumijeva investiciono održavanje pojedinih poddionica, zaštitu postojećih i novoprojektovanih kosina, izgradnju, odnosno rekonstrukciju putnih objekata, provjeru i rekonstrukciju postojećih propusta, odvodnju puta, identifikaciju i sanaciju postojećih klizišta, obnovu saobraćajne signalizacije i opreme, uređenje putnog pojasa i dr.

Projektnim zadatkom na ovoj dionici predviđena je računska brzina 80 km/h. Ukupna širina kolovoza je 7,6 metara, dok je širina jedne saobraćajne trake 3,50 m.

Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 18 ni duži od 28 kalendarska mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Kao prvi rok za dostavljanje ponuda naznačen je 17. jun, međutim, došlo je do izmjena, pa je tender otvoren do 20. juna do 10 sati.

Odluka o najpovoljnijoj ponudi biće donijeta do 19. avgusta do 15 časova.