Lidl Beograd
Supermarket Lidl (Foto: Rajko Milić)

Lidl izbacuje papirne račune, kupovina u naredne dvije godine samo na samouslužnim kasama

Podijeli

Lidl će korisnicima Lidl Plus aplikacije od sada izdavati samo elektronske račune, dok će papirne i dalje izdavati kupcima koji ne koriste program lojalnosti.

Kako su prenijeli grčki mediji, Grčka bi u naredne dvije godine mogla da postane prva filijala kompanije koja će kupcima omogućiti kupovinu isključivo na samouslužnim kasama. Kupci će svoje kupovine obavljati uz asistenciju zaposlenih, ali i mogućnost da kupovinu plate gotovinom. Ukoliko se projekat pokaže uspješnim, kompanija planira da ga uvede i na drugim tržištima, javlja Retail Serbia.

Očekuje se da narednih godina Lidl otvori prve supermarkete u Crnoj Gori. Kompanija je trenutno u procesu kupovine nekretnina, podsjeća Investitor.me.

Prema izvještajima međunarodne štampe, tehnološka kompanija Itab planira da do kraja 2025. njemačkom trgovcu isporuči 7.200 samouslužnih kasa u 13 zemalja.

Lidl je nedavno obilježio 25. godina uspješnog poslovanja u Grčkoj. Njemački lanac je do sada investirao 1.4 milijardi eura i trenutno posluje sa 230 prodavnica. Lidl je najavio nove prodavnice i izgradnju novog logističkog centra.