Ryanair
Ilustracija (Foto: Portuguese Gravity, Unsplash)

Tolić razgovarao s Ryanairom o povratku zimskih letova iz Podgorice: “Želimo da se vrate”

Podijeli

Generalni direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić razgovarao je sa Ryanair-om nakon što je irski avioprevoznik najavio da će tokom predstojeće zimske sezone obustaviti sve svoje usluge prema glavnom gradu Crne Gore, sa izuzetkom Londona.

“Kada sam preuzeo dužnost, situacija je bila sljedeća – oni [Ryanair] su otkazali sve zimske letove osim za London. Želimo da se ti letovi vrate. Razgovorom sa njima sada imamo šansu, ali i mogućnost da preokrenemo ovaj trend i napravimo snažan iskorak u narednom periodu“, rekao je Tolić, prenosi ExYu Aviation news.

Ryanair je ranije odlučio da tri cjelogodišnje linije iz Podgorice pretvori u ljetne sezonske, što je rezultiralo time da niskotarifni prevoznik zadrži samo jednu destinaciju van crnogorske prijestonice ove predstojeće zimske sezone, koja počinje 27. oktobra i traje do 30. marta naredne godine.

To je nastavak trenda uspostavljenog prošle zime kada su tri rute takođe degradirane na ljetne sezonske.

Aviokompanija ne planira da obavlja usluge iz Berlina, Krakova i Gdanjska, čime se pridružuju Charleroiu, Zagrebu i Manchesteru koji su prošle godine spušteni na ljetnu sezonu.

Kao rezultat toga, Ryanair će imati samo četiri sedmične rotacije između London Stansteda i Podgorice tokom zimske sezone 2024/25.