Wizz Air
Foto: Wizz Air

Wizz Air uvodi godišnju pretplatu za neograničeni broj letova: Evo koliko košta

Podijeli

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air pokrenula je pretplatu pod nazivom „all you can fly“, koja korisnicima nudi neograničeni broj letova za godišnju naknadu od 499 eura.

Dok su avio-kompanije već neko vreme nudile različite pakete za više letova, neograničeni broj je relativno nov koncept. Šema je slična onima koje nudi Frontier Airlines u SAD-u i AirAsia sa sjedištem u Maleziji.

Wizz Air se suočio sa kritikama u Velikoj Britaniji zbog svoje korisničke službe i kašnjenja letova. Povlašćena cijena za godišnju kartu biće dostupna do 16. avgusta, a zatim će porasti na 599 eura.

Kompanija posluje i u Crnoj Gori.

Destinacije i aerodromi

Od septembra, pretplatnici će moći da putuju do destinacija u Evropi, Sjevernoj Africi, Bliskom istoku i Aziji ako rezervišu raspoloživ let najmanje tri dana unaprijed i plate paušalnu naknadu od 9,99 eura.

Wizz Air je saopštio da prodaje 10.000 pretplata, raspoređenih po aerodromima sa kojih posluje. Međutim, kada je BBC News provjerio web lokaciju kompanije, pokazalo se da je nekoliko opcija „preferiranog aerodroma“ rasprodato, piše BizLife.

Poruka na stranici je glasila: „U slučaju da ne možete da izaberete svoj željeni aerodrom, imajte na umu da je limit dostignut i da Wizz Air nažalost trenutno nije u mogućnosti da vam ponudi članstvo u programu ‘Wizz All You Can Fly’.“

Dokument sa uslovima korišćenja na sajtu Wizz Air-a takođe upozorava da dostupnost sjedišta nije zagarantovana za članove i da će zavisiti od „više spoljnih i unutrašnjih faktora“.