autoput miloš veliki
Autoput u Srbiji (Foto: Zoran Zestic, Tanjug)

Srbija planira da na ljeto 2025. nastavi gradnju auto-puta prema Crnoj Gori

Podijeli

Kada je riječ o nastavku auto-puta “Miloš Veliki” do Crne Gore, odnosno do Boljara, izgradnja će teći fazno, kazao je za Novosti ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе u Vladi Republike Srbije, Goran Vesić.

On dodaje da bi radovi na prvom dijelu te dionice, od Požege do Duge poljane, ukoliko se privede kraju projektna dokumentacija i obezbijede finansijska sredstva, mogli da krenu na ljeto 2025. godine, prenosi B92.

Vesić je izjavio je da će do kraja ove godine biti završeni svi radovi na dionici auto-puta “Miloš Veliki” od Pakovraće do Požege, osim tunela Munjino brdo.

Naime, tunel će biti probijen, ali potrebno je oko pet meseci da se opremi kako bi bio pušten za saobraćaj.

“Dionica od Pakovraće do Požege dužine 19,5 kilometara predstavlja veoma složenu dionicu, jer se na njoj nalaze dva veoma dugačka tunela, Laz – 2.850 metara i Munjino brdo – 2.740 metara. Tunel Laz je probijen i u fazi je opremanja, dok se radovi na tunelu Munjino brdo ne mogu u potpunosti završiti do maja 2025. godine iako će ovaj tunel biti probijen do kraja ove godine. Planirano je da se u ovoj godini završi cijela dionica auto-puta osim kroz tunel Munjino brdo, odnosno oko 16,7 kilometara”, rekao je Vesić.

Inače, Monteput i Putevi Srbije nedavno su potpisali memorandum o saradnji kojim su dogovoreni zajednički napori dvije države u gradnji preostalih dionica auto-puta, podsjeća Investitor.me.

Ako ste propustili:

Monteput i Putevi Srbije sarađivaće u izgradnji dvije dionice auto-puta prema Boljarima