autoput bar boljare
Dio auto-puta (Foto: Monteput)

Auto-put Bar – Boljare, bulevar Jaz – Tivat…: EBRD partner u ključnim infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori

Podijeli

Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, organizovala je radni sastanak sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Remonom Zakariom.

,,Otvorena saradnja, u kojoj je EBRD partner, na ključnim strateškim, infrastrukturnim projektima, u prvom redu: projekat auto-puta Bar-Boljare, projekat rekonstukcije željezničke pruge Golubovci-Bar, bulevar Tivat-Jaz, dio su otvorenih projekata za kredibilnim partnerom kakav je EBRD”, saopštila je resorna ministarka Vukićević.

Nastavak započetih projekata, fokus na identifikovanoj problematici unapređenja korporativnog upravljanja, podrška u vidu tehničke ekspertize i jačanja kadrovskih kapaciteta, prepoznati su kao prioriteti na nivou zajedničke saradnje sa EBRD-om.

Vukićević je izrazila zadovoljstvo što finansijska institucija poput EBRD-ja kontinuiarano ulaže napore i prepoznaje kapacitete strateškog partnera, te će se i u dolazećem periodu, zajednički raditi na kreiranju povoljnog ambijenta u cilju afirmisanja realizacije ključnih projekata, navodi se u saopštenju.

Maja Vukićević, Remon Zakaria, Ministarstvo saobraćaja, EBRD, sastanak
Sa sastanka (Foto: Ministarstvo saobraćaja)